• Ventilerende lichtstraten

  • Altijd op maat

  • Ook inclusief montage

  • Laagste prijs garantie

Inclusief montage

Ook voor de montage van uw lichtstraat staan de medewerkers van GLASvakwerk.nl met plezier voor u klaar! Bij alle lichtstraten - zowel een vlakke lichtkoepel op maat als 1 van de standaard maten - kunt u kiezen voor "inclusief montage". Het plaatsen van uw daklicht bieden wij aan voor een vaste & scherpe prijs. De montage wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd - geen derde partijen dus - door ons eigen montage team: Ervaren vakmannen met professionele apparatuur, dat gaat dus zeker goed komen! Houd er wel rekening mee dat u verantwoordelijk bent om de situatie correct voor te bereiden, voor meer informatie hierover zie lichtstraat voorbereiden >>

De voordelen van montage door GLASvakwerk.nl.

Het grote voordeel is uiteraard een zorgeloos proces, waarbij 1 partij verantwoordelijk is voor uw lichtstraat: van fabricage tot en met montage. Niet voor niets worden bijna al onze lichtstraten - zeker de "grotere" varianten - door ons montage team gemonteerd.

Glas is en blijft nu eenmaal een gevoel product dat, zeker bij grote(re) afmetingen, lastig handelbaar is. Een glazen lichtstraat is vaak groot, zwaar (25 kg per m2), breekbaar en krasgevoelig. De uiteindelijke montage - lees het vastschroeven van de lichtstraat - is zeer eenvoudig, maar met name het verplaatsen is lastig en vereist ervaring en de juiste apparatuur.

GLASvakwerk verzorgt - in het geval van montage - altijd zelf het transport vanaf onze werkplaats tot aan uw voordeur. Wij verzoeken u altijd om informatie aan te leveren over de specifieke situatie op het gebied van toegankelijkheid. Dit kunt u eenvoudig uploaden tijdens het besteltraject. Op basis van deze informatie selecteren wij de juiste apparatuur voor transport van de lichtstraat (vanaf de vrachtwagen tot op uw dak).

We beschikken over een smartlift (een klein kraantje) en een hoeflon c6 (mini hijskraan). De smartlift is ideaal wanneer we met de glasplaat - vanaf de vrachtwagen - direct tot onder de uitsparing in het dak kunnen komen. Dit kunt u ook mooi terugzien op de video. Mocht dit niet mogelijk zijn, biedt de hoeflon c6 praktisch altijd uitkomst. Hiermee kunnen we de lichtstraat op het dak krijgen, zolang we maar binnen een straal van 12 - 13 meter van uw dak kunnen komen. Met de telescoop arm kunnen wij uw lichtstraat op het dak hijsen. Voorwaarde hierbij is wel dat we er geen obstakels zijn die hoger zijn dan het dak waarop de lichtstraat komt te liggen.

Het op de juiste plek krijgen van de lichtstraat is meestal het grootste deel van het werk. Wanneer de lichtstraat eenmaal goed op de opstand gepositioneerd kan worden, is het voorboren, afkitten en "vastschroeven" van de lichtstraat zo gebeurd!

Een "montage-ready" voorbereiding.

Houd er rekening mee dat u verantwoordelijk bent om de situatie correct voor te bereiden, zodat de situatie bij u "montage-klaar" is wanneer wij aankomen. Kort & krachtig gesteld dient u voor de volgende zaken te zorgen:

  • Een degelijke dakconstructie, berekend op basis van de (door u bestelde) lichtstraat voor een plat dak.
  • Een nette dakuitsparing + een opstand die conform onze richtlijnen vervaardigd is.
  • Een goede dakbekleding, waarbij ook de opstand voorzien is van dakbedekking (beplakt met dakleer).
  • De locatie voldoet aan onze toegankelijkheids-eisen.
  • U heeft ons de juiste informatie aangeleverd, zodat wij de juiste keuze kunnen maken op het gebied van apparatuur t.b.v. transport (de smartlift of de mini hijskraan).

Zorg er aub voor dat u de informatie op de pagina lichtstraat voorbereiden uitgebreid heeft doorgenomen en dat de situatie - wanneer ons montage team aankomt - ook conform daadwerkelijk conform richtlijnen voorbereid is. In dit geval kunt u snel genieten van een prachtige lichtinval!