• Ventilerende lichtstraten

  • Altijd op maat

  • Ook inclusief montage

  • Laagste prijs garantie

Lichtstraat monteren

Een uitgebreide lichtstraat monteren handleiding - inclusief handige tips & tricks + video instructie - van GLASvakwerk.nl. Bekijk altijd eerst even onze video & lees vervolgens de montage handleiding door, dan heeft u alle informatie voor het correct plaatsen van uw glazen lichtstraat. Uiteraard kunt u de montage ook overlaten aan de gespecialiseerde medewerkers van GLASvakwerk.nl: Bij alle lichtstraten kunt u kiezen voor "inclusief montage", voor een vaste & scherpe prijs.

Montage lichtstraat instructie video.

 

Lichtstraat plaatsen handleiding.

De situatie:

Wij gaan ervan uit dat u een lichtstraat heeft opgemeten a.d.h.v. onze lichtstraat inmeet handleiding en pas start met montage, wanneer alle noodzakelijke voorbereidingen doorgevoerd zijn. Concreet houd dit het volgende in: De dakconstructie is degelijk en berekend op basis van de (door u bestelde) lichtstraat, de opkant is conform richtlijnen vervaardigd en voorzien van dakbedekking (beplakt met dakleer). Hier kunt u meer informatie vinden over het inmeten van een lichtstraat & het voorbereiden van (de montage van) een lichtstraat.

De benodigdheden:

U ontvangt: Een lichtstraat (op maat), voorgeboord (met gaten van 24 mm) + voorzien van de onderzijde RVS adapter (incl. rubbers). De onderzijde van de RVS adapter is met dubbelzijdige tape (UV bestendig) bevestigd. Ook is de alu druiplijst reeds bevestigd met UV bestendige vhb tape. Daarnaast ontvang u de bovenzijde van de RVS adapters (inclusief rubbers) + bevestigingsmateriaal (RVS M10x80 stokbouten / stokeinden) los. 

Optioneel: Indien u niet kiest voor montage door GLASvakwerk.nl kunt u een montageset meebestellen. Hierbij kunt u de volgende producten (mee)bestellen: Houtboortje (8 mm), torx bitje (25 mm) & tube zuurvrije siliconenkit. 

U heeft nodig: Een accuboormachine, kitspuit / kitpistool, houtboortje (8 mm), torxbitje (25 mm) en een goede zuurvrije siliconenkit geschikt voor exterieur toepassingen. Een standaard (niet zuurvrije) kit kan mogelijk de folielaag aantasten.


STAP 1: Positioneer de lichtstraat.

Plaats de lichtstraat voorzicht op de opstand. LET OP: Til de glasplaat altijd over de lange lengte met 2 personen (vanwege breekgebaar) en ga voorzichtig te werk. Zorg er vervolgens voor dat de vlakke lichtkoepel precies op de juiste plek licht. Controleer dit altijd nog even, bijv. aan de hand van de oversteek bij alle hoekpunten.


STAP 2: Boor de gaten in de opstand voor.

Wanneer de lichtstraat op de juiste positie ligt, kunnen de gaten in de opstand voorgeboord worden. Hierbij heeft u een houtboortje (8 mm) nodig. LET OP: Houd er rekening mee dat het glas in een hellingshoek van 5% graden ligt. Boor de gaten dus niet kaarsrecht omlaag in het hout, maar "haaks met het glas", oftewel in dezelfde hellingshoek mee. Dit zorgt ervoor dat de adapter mooi vlak op het glas komt te zitten. Qua diepte adviseren wij om ongeveer een boorlengte aan te houden. 


STAP 3: Breng kit aan in de gaten.

Zorg er allereerst voor dat u de voorgeboorde gaten "schoon & stofvrij" maakt. Verwijder alle houtresten en ander vuil, dat een goede hechting van de montagekit kan belemmeren. Breng vervolgens in alle gaten een ruime hoeveelheid kit aan met een kitspuit.


STAP 4: Schroef de stokbouten in de opstand.

Schroef vervolgens de stokbouten met behulp van een accuboormachine vast. Hierbij heeft u een torx bitje (25 mm) nodig. Hierbij moeten de stokbouten circa 0,5 cm boven het glas uitsteken.


STAP 5: Draai de "RVS doppen" (hand)vast.

Vervolgens kunt u de bovenzijde van de RVS adapter (met rubber) vastschroeven. Houd er rekening mee dat u deze met beleid (hand)vast aandraait. LET OP: het (te) strak aandraaien van de RVS adapters kan leiden tot schade aan het glas & zelfs breuk, doe dit dus niet!